Călinești, Maramureș

Băile Ocna – Șugatag

5 km

Băile Ocna-Şugatag Staţiunea balneoclimaterică Ocna Şugatag se află în judeţul Maramureş, la 20 km de oraşul Sighetu Marmaţiei, la 490 m altitudine la poalele munţilor Ţibleş-Gutâi. Staţiunea cu funcţionare permanentă este parte componentă a comunei Ocna Şugatag alcătuită din patru sate cu o populaţie de aproximativ 4.500 locuitori.

Băi renumite pentru tratament În staţiunea Ocna Şugatag se tratează afecţiunile reumatismale degenerative şi abarticulare, afecţiuni neurologice periferice, respectiv pareze, sechele după polineuropatii sau afecţiuni ginecologice. Baza de tratamant din Ocna Şugatag permite efectuarea unor băi calde în cadă, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, aerohelioterapie şi masaj medical.

De 42 de ani funcţionează la Ocna Şugatag baza de tratament care găzduieşte anual mii de turişti care beneficiază de efectele tămăduitoare ale apelor sărate. Baza de tratament dispune de cinci bazine cu apă sărată, dintre care două sunt în interior, cu apă încălzită la 37 de grade, iar trei sunt afară, pe ştrand.

Baza de tratament de la Ocna Şugatag a fost înfiinţată în anul 1972. Apa sărată se se extrage dintr-o mină inundată de la 200 de metri adâncime, prin pompare şi este adusă pe conductă la staţiune. Apa sărată din staţiunea Ocna Şugatag poate face minuni, mai ales dacă curele de tratament se fac cu apă încălzită la 37 de grade.

Sursa:vocea.biz